קורסי הקיץ לילדים ונוער

קורסי הקיץ לילדים ונוער

הרישום החל!

הרישום החל!

X

פריקסה

תאריך: 24-12-2024
צפיות: 28
כותב: אורית דודאי

פריקסה - אורית דודאי

מצרכים
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3 כוסות מים (500 גרם)
———————————-
1/4 כוס שמן (90 גרם)
כף מלח

אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה נערבל קמח, שמרים, סוכר ומים למשך 7 דקות.
נוסיף את השמן והמלח ונמשיך לערבל 5 דקות נוספות.
נכסה ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח.
נרדד את הבצק לעובי של כ- חצי ס״מ ונקרוץ צורות אובליות - אני השתמשתי במכסה של אבקת מרק.
נניח את הבצק על נייר אפיה גזור, נכסה ונמתין לתפיחה עד הכפלת הנפח.
בסיר רחב נחמם שמן עמוק לטמפרטורה 155-165 מעלות ונעביר את הבצק עם נייר האפיה לשמן הרותח כדי לשמור על הצורה וההתפחה.
נמלא כל לחמנייה במגוון מילויים לבחירה -ביצה קשה, טונה, סלט ירקות, מלפפון חמוץ, אריסה, זיתים, לימון כבוש,טחינה וכו…
 

הקודם חזרה לבלוג הבא
קטגוריות
פוסטים אחרונים
אודות אורית דודאי
שמי אורית, קונדיטורית בעלת סטודיו לסדנאות אפיה לילדים ולבוגרים נעים להכיר, בת 39 נשואה באושר לספי ולנו 2 ילדים מדהימים.
שתפו
תודה על פניתכם
ההודעה נשלחה, נחזור אלכם בהקדם!