פריקסה - אורית דודאי
מצרכים
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3 כוסות מים (500 גרם)
———————————-
1/4 כוס שמן (90 גרם)
כף מלח
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה נערבל קמח, שמרים, סוכר ומים למשך 7 דקות.
נוסיף את השמן והמלח ונמשיך לערבל 5 דקות נוספות.
נכסה ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח.
נרדד את הבצק לעובי של כ- חצי ס״מ ונקרוץ צורות אובליות - אני השתמשתי במכסה של אבקת מרק.
נניח את הבצק על נייר אפיה גזור, נכסה ונמתין לתפיחה עד הכפלת הנפח.
בסיר רחב נחמם שמן עמוק לטמפרטורה 155-165 מעלות ונעביר את הבצק עם נייר האפיה לשמן הרותח כדי לשמור על הצורה וההתפחה.
נמלא כל לחמנייה במגוון מילויים לבחירה -ביצה קשה, טונה, סלט ירקות, מלפפון חמוץ, אריסה, זיתים, לימון כבוש,טחינה וכו…