לחם שום - אורית דודאי
מצרכים
500 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים
40 גרם סוכר
120 גרם מים
110 גרם חלב
—————————————-
70 גרם קוביות חמאה קרה
50 גרם ביצה
7 גרם מלח
—————————————-
4-6 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
100 גרם חמאה מומסת
—————————————-
ביצה
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה נערבל קמח, שמרים, סוכר, מים וחלב למשך 2 דקות.
נוסיף את הביצה, המלח וקוביות החמאה ונמשיך לערבל כ 10 דקות נוספות ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח.
למלית נערבב שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה וחמאה מומסת.
נרדד את הבצק למלבן וברבע המלבן נחרוט אלכסונים, על הבצק החלק נמרח חצי מכמות המלית, נגלגל לרולדה צפופה, נעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה נכסה ונמתין לתפיחה.
נבצבץ בביצה ונאפה ב180 מעלות בפונקציית טורבו למשך כ 25 דקות.
מיד לאחר האפיה נמרח את חצי כמות תערובת המלית מעל הלחם החם.