רוגלך מלוח במילוי גבינות - אורית דודאי
לבצק:
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
285 גרם מים
---------
10 גרם שמן
5גרם מלח
למילוי:
20 גרם חמאה מומסת
50 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה/ מוצרלה מגורדת
לציפוי:
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב קמח, שמרים, סוכר ומים עד לאיחוד הבצק (כ 4 דקות לישה).
נוסיף את השמן והמלח ונמשיך לערבל עוד כ5-8 דקות.
נכסה את הקערה ונניח לתפיחה (עד שמכפיל עצמו).
נרדד את הבצק לעלה דק בצורת מלבן, נמרח חמאה מומסת על כל הבצק ונוסיף את הגבינות.
נסגור את הבצק בקיפול 3: נרים צד אחד מהחלק הארוך של הבצק ונקפל אותו באמצע הבצק, ניקח את הצד השני של הבצק ונסגור את כולו.
נרדד את הבצק עם המילוי ונשמור על צורת המלבן.
נחתוך משולשים ונעצב כל משולש לרוגלך.
נניח על תבנית עם נייר אפיה ונכסה לתפיחה של כ20 דקות.
נבצבץ בביצה ונפזר שומשום ונאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו למשך כ- 25-30 דקות.