אוזני המן – אורית דודאי
מצרכים לבצק:
330 גרם קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
10 גרם סוכר וניל
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה
2 חלמונים
מצרכים למלית פרג:
100 גרם סוכר
100 גרם חלב
50 גרם חמאה
150 גרם פרג
2 כפות סילאן/ דבש
1/4 כפית קינמון
***ניתן להשתמש בכל מלית אחרת (ממרח שוקולד- נוטלה/ השחר, ממרח חלבה, ממרח קינדר וכו...)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר נערבל בעזרת וו גיטרה את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סוכר, סוכר וניל והחמאה עד לקבלת מרקם פירורי (טכניקת סבלאז').
נוסיף את החלמונים ונמשיך לערבל רק עד לאיחוד.
נניילן את הבצק ונעביר לקירור.
אופן הכנת מלית פרג:
נרתיח בסיר את החלב, הסוכר והחמאה.
נוסיף את הפרג ונערבב היטב עד להספגת הנוזלים.
נכבה את האש, נוסיף את הסילאן והקינמון ונמשיך לערבב.
נעביר לכלי אטום ונעביר לקירור.
אופן הכנת העוגיות:
נרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של כ- חצי ס"מ.
נקרוץ מהבצק עיגולים ובכל אמצע עיגול נניח חצי כפית של מלית.
נסגור את העיגול לצורת אוזן המן (לפי הדגמה), נהדק היטב ונכניס להקפאה לפחות 20 דקות לפני האפיה.
נסדר את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה במרווחים ונאפה בפונקציית טורבו 170 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להזהבה קלה של הקצוות.