סמבוסק בלוגרית צהובה - אורית דודאי
לבצק:
10 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
280 גרם מים
500 גרם קמח
8 גרם מלח
2 כפות שמן זית
מילוי:
150 גרם גבינה בולגרית מעודנת
100 גרם צהובה מגורדת
50 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר נערבב שמרים, סוכר ומים ונמתין כ- 10 דקות לתסיסה.
נוסיף את הקמח ובעזרת וו לישה נערבל עד קבלת בצק ראשוני.
נוסיף את המלח ושמן הזית ונמשיך ללוש כ- 5 דקות נוספות.
נכסה את קערת המיקסר ונניח לתפיחה בטמפרטורת החדר (עד שמכפיל עצמו) או במקרר לפחות ל- 8 שעות (עד 24 שעות).
נרדד את הבצק ונחתוך למלבנים.
נמלא במלית הגבינות ונסגור היטב.
נמרח ביצה ושומשום משני הכיוונים של הסמבוסק ונעביר לתבנית על נייר אפיה.
נאפה בטורבו 180 מעלות כ 20-25 דק (תלוי בגודל מוצר עד שמזהיב)