החלה המושלמת – אורית דודאי
מצרכים עבור 3 חלות 6 רצועות 80 גרם כל רצועה
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
570 גרם מים
---------
20 גרם שמן
10 גרם מלח
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב קמח, שמרים, סוכר ומים עד לאיחוד הבצק (כ 4 דקות לישה).
נוסיף את השמן והמלח ונמשיך לערבל עוד כ5-8 דקות.
נכסה את הקערה ונניח לתפיחה (עד שמכפיל עצמו).
נחלק את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם כל כדור ונכסה אותם להתפחה קצרה של 10 דקות.
מהכדורים נכין רצועות ונעצב את החלה.
נכסה את החלות הקלועות ונניח לתפיחה נוספת של כ- 30-40 דקות.
נבצבץ בשמן/ מים/ ביצה, נפזר שומשום/ פרג ונאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו למשך כ- 25-30 דקות.