מאפה סיגר מתוק במילוי תפוחים ופקאן - אורית דודאי
לכ- 10 סיגרים
3 תפוחים (עדיף מסוג גראנד סמית)
1 כפית אבקת קינמון
2 כפות סוכר דמררה
-———
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים לעובי בינוני
———
עלי פילו, מופשרים
100 גרם חמאה מומסת
———
לסירופ סוכר
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
כוכב אניס
הדגשים חשובים לפני ההכנה:
בצק הפילו עדין מאוד ודורש עבודה עדינה כי הוא עלול להקרע בקלות.
כדי שבצק הפילו לא יתייבש, חשוב להשאיר אותו מכוסה במגבת מטבח נקייה ולשלוף כל פעם רק את דף הפילו שאיתו עובדים.
את הבצק נניח על נייר אפיה בכל זמן העבודה.
להכנת מאפי הסיגר נעבוד בכל פעם עם 2 דפי פילו צמודים.
אופן ההכנה:
נקלוף ונחתוך לקוביות את התפוחים ונעביר לסיר קטן.
נוסיף את סוכר הדמררה והקינמון ונבשל תוך ערבוב עדין על עוצמה בינונית עד לחצי ריכוך של התפוחים.
ניתן לבדוק עם להב הסכין- אם התפוח הגיע לחצי ריכוך הוא ינזל מהסכין באיטיות.
נעצור את הבישול ונניח לתפוחים לצוף בנוזל עד התקררות.
נסנן ונשמור את הנוזל מהתפוחים.
נעביר את התפוחים לקערה, נוסיף את הפקאן הקצוץ ונערבב בעדינות.
נניח 2 דפי פילו על נייר אפיה ובעדינות נקפל לחצי, נסמן ובעזרת סכין חלקה נחתוך בעדינות לחצי.
נקפל כל חצי לחצי נוסף, שוב נסמן ונחתוך לריבוע.
בעזרת מברשת אפיה נמרח בנדיבות חמאה מומסת על כל שטח הריבוע.
במרכז כל ריבוע של פילו נניח מהמלית ונגלגל לצורת סיגר.
נשים לב שקצוות הבצק מרוחים בחמאה כ״דבק״ ושהסיגר סגור היטב מכל הכיוונים.
נניח את כל הסיגרים על נייר אפיה ונמרח את החלק העליון של כל סיגר בחמאה מומסת.
נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו למשך כ 20 דקות או עד הזהבה.
נוציא את התבנית מהתנור ונמתין להתקררות המאפים.
אופן הכנת סירופ הסוכר:
לסיר עם נוזל התפוחים ששמרנו נוסיף את הסוכר, המים וכוכב האניס ונביא לרתיחה.
ננמיך את האש ונבשל כ 10 דקות נוספות.
מעל כל סיגר ניצוק בנדיבות מהסירופ החם.