חטיפי שומשום דקיקים וממכרים - אורית דודאי
מצרכים:
250 גרם שומשום
100 גרם סוכר דמררה
135 גרם חלבון
1/4 כפית מלח
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
במחבת גדולה על אש בינונית- נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי נעביר את השומשום קלייה עד לצבע זהוב (שימו לב שלא יישרף! זה קורה מהר מאוד ולהקפיד כל הזמן לערבב).
לאחר קירור נעביר לקערה את השומשום, הסוכר, החלבון והמלח ונערבב על לקבלת תערובת אחידה.
נרסס בשמן את נייר האפיה שמונח על תבנית תנור ועל נייר האפיה המשומן ניצוק את תערובת השומשום.
בעזרת פלטה נשטח את כל התערובת, בסבלנות רבה לעובי דק כנייר.
חשוב לשטח את התערובת בצורה אחידה ללא גבעות, להקפיד על עובי דק על כל שטח נייר האפיה כך החטיף יהיה קריספי יותר.
נאפה את החטיף בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות טורבו למשך 10 דקות.
לאחר 10 דקות נוציא את התבנית ונחתוך את החטיף בעדינות לריבועים אישיים (אם החטיף דביק ניתן לשמן את הסכין לחיתוך נקי)
נחזיר את התבנית להמשך אפיה של 10 דקות נוספות או עד קבלת צבע זהוב וייבוש החטיף.
נוציא את התבנית ונעבור שוב בעדינות על חיתוך הריבועים ונמתין להתקררות המגש.
בקערית קטנה נמיס את השוקולד בפולסים של 30 שניות בכל פעם במיקרוגל תוך ערבוב תמידי- או בהמסה על בן מארי.
נעביר את השוקולד המומס לשקית זילוף ונזלף פסים מעל חיתוכיות החטיף.
נעביר את התבנית למקרר ל 10 דק להתייצבות השוקולד.
בעדינות רבה נפריד את ריבועי החטיף מנייר האפיה ונעביר לצנצנת אטומה.