מאפה בצק עלים במילוי ברוקולי וגבינות משגע
ניתן לאפות כמאפה אישי בתבנית שקעים או בתבנית עגולה/ מלבנית כמאפה משפחתי.
מצרכים:
300 גרם בצק עלים
—————————
50 גרם גבינה מלוחה
70 גרם שמנת מתוקה
1/2 כפית אבקת מרק
פלפל שחור
מעט מלח
ביצה
——————-
ברוקולי (אפשר קפוא או ברוקולי טרי שעבר חצי בישול)
בצל סגול קטן
שקדים מולבנים
גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה:
למאפים אישיים נחתוך את בצק העלים לריבועים ונניח בתוך תבנית השקעים, למאפה משפחתי נניח בצק עלים בתחתית התבנית כך שהבצק יעלה על דופן התבנית.
בקערה נמעך את הגבינה המלוחה ונערבב את כל מצרכי הבלילה לתערובת חלקה.
נמזוג מהבלילה מעל הבצק, נוסיף פרוסות דקות של בצל סגול ופרחי ברוקולי ומעל נפזר פרוסות שקדים מולבנים.
נאפה ב 180 טורבו עד להתייצבות הבלילה והזהבה של הבצק (הזמן תלוי בגודל המוצר)