לזניה מטריפה וקלה להכנה
מצרכים:
חבילת איטריות רחבות
260 גרם רסק עגבניות + 2.5 כוסות מים
גביע קוטג' (250 גרם)
גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
100 גרם גבינה מלוחה
גביע וחצי גבינה לבנה (375 גרם)
150 גרם שמנת מתוקה
ביצה
גבינה צהובה מגורדת
תבלינים- אורגנו, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
להרתיח מים בסיר, לבשל את האיטריות כ- 5 דקות ולסנן.
בקערה נכין את רוטב העגבניות: רסק עגבניות, מים ותבלינים.
בקערה נוספת נכין את תערובת הגבינות והביצה (מלבד הגבינה הצהובה ומלבד השמנת המתוקה) ונוסיף תבלינים לפי טעם.
נסדר שכבות בתבנית: שכבה ראשונה איטריות, שכבה שניה תערובת גבינות, שכבה שלישית רוטב עגבניות- כך נסדר לפחות פעמים.
נוסיף את השמנת המתוקה ולבסוף נפזר גבינה צהובה בנדיבות.
נאפה ב 180 מעלות טורבו עד להשחמה של הגבינה הצהובה (תלוי בגודל המוצר - לפחות 25 דקות).