בורקיטס - אורית דודאי
מצרכים:
380 גרם קמח
200 גרם חמאה
200 גרם שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח
למלית:
150 גרם בולגרית מעודנת
100 גרם שמנת חמוצה
100 גרם קשקבל מגורדת
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבל קמח וחמאה עד לקבלת מרקם פירורי.
נוסיף את השמנת והמלח ונמשיך לערבל
רק עד התחלה של איחוד הבצק.
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 30 דקות.
לאחר הקירור נעביר את הבצק בין 2 ניירות אפיה ונרדד לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
נקרוץ עיגולים ונמלא חצי כפית במרכז העיגול.
נסגור לחצי עיגול ונניח על מגש עם נייר אפיה.
נבצבץ בביצה ונפזר שומשום
נאפה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות בפונקציית טורבו למשך כ- 25 דקות +/-