עקיצת הדבורה – אורית דודאי
מצרכים לעוגה קוטר 24
בצק שמרים:
350 גרם קמח
13 גרם שמרים יבשים
50 גרם סילאן
100 גרם ביצים
50 גרם חלב
75 גרם חמאה
קורט מלח
ציפוי שקדים:
70 גרם חמאה
70 גרם דבש
70 גרם סוכר
40 גרם שמנת מתוקה
חצי כפית מחית וניל איכותית או מקל וניל
100 גרם שקדים פרוסים
סירופ סוכר:
100 גרם מים
100 גרם סוכר
קרם וניל עשיר:
250 מ"ל שמנת מתוקה
40 גרם אבקת סוכר
40 גרם פודינג
100 גרם שמנת חמוצה
100 גרם גבינת נפוליאון
חצי כפית מחית וניל
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב את הקמח, השמרים, סילאן , ביצים וחלב כ- 4-5 דקות עד לאיחוד הבצק.
נוסיף כרבע מכמות קוביות החמאה נמשיך לערבל
ונמתין עד להטמעת החמאה בבצק לפני שנוסיף, כך
נמשיך עוד 3 פעמים ובפעם האחרונה נוסיף גם את המלח. נמשיך ללוש את הבצק עוד 5-7 דקות עד קבלת בצק חלק, אחיד ומבריק ונעביר אותו להתפחה למשך שעה.
נשמן תבנית או רינג קוטר 24 ונכסה עם נייר אפיה בתחתית.
נוציא את הבצק מהקערה ונשטח מעט עם הידיים שיתאים לגודל התבנית.
נניח את הבצק בתבנית, נכסה ונתפיח שעה נוספת.
ציפויי שקדים:
נמיס יחד בקלחת את החמאה, הסוכר, הדבש , מחית וניל ושמנת על אש נמוכה.
כשהסירופ אחיד נוסיף את השקדים ונערבב ללא הפסקה כ 2 דקות עד לציפויי מלא.
נניח את הסיר בצד ונמתין להתקררות מלאה של תערובת השקדים.
הכנת קרם וניל עשיר:
נקציף את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, מחית וניל ופודינג למרקם יוגורט.
נוסיף את הגבינות אל הקצפת ונמשיך לערבל לאיחוד (כחצי דקה).
סירופ סוכר:
בסיר נשים את המים והסוכר ונביא לרתיחה. לאחר ביעבוע של 2-3 דקות נוריד את הסיר מהאש.
הרכבת העוגה:
על תבנית תנור אטומה (לא רשת תנור) נשים את הרינג עם הבצק התפוח.
נפזר מעל הבצק בעדינות את תערובת השקדים, נעביר כל פעם מעט עם כף ונשתדל לא להכביד ולא להוציא את האוויר מהבצק התפוח.
נאפה את העוגה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כחצי שעה עד שהשקדים הופכים לצבע זהוב.
לאחר קירור מלא של העוגה, נחצה אותה במרכז ונרטיב את 2 חצאי העוגה (בחלק הפנימי) בסירופ שהכנו.
נזלף על חצי העוגה התחתונה תלוליות של קרם ווניל, נניח מעל את חצי העוגה עם ציפויי השקדים ונסיים בהברשת סירופ סוכר מעל השקדים.